liker

lørdag 28. januar 2012

Happy birthday..


I dag feirer vi bursdagen til Øyvind.
Masse gaver og god mat :)
Ballonger har han og fått.
Aron syntes nok mer om de enn pappa'n :)
Han har selv valgt ostekake og gulrotkake.
Tenkte jeg skulle dele oppskriftene med dere.

Oppskriftene er CACAS sine, utrolig enkle,
men fantastisk gode.

OSTEKAKE


Ingredienser:

Fyll
3 dl
fløte
3 dl
lettrømme
5 ss
siktet melis
1 ts
vaniljesukker
1 pakke
Philadelphia naturell
1 pakke
sitrongele
2 dl
vann



Kjeksbunn
300 gr
søt havrekjeks
100 gr
margarin



Gele
1 pakke                             gele

Gelelokk
1 pk. gelé i ønsket farge og smak, lages etter anvisning på pakken. (Denne geléen skal være på toppen av kaken.) Geléen helles i den ønskede formen og settes kaldt over natten.
Ostekakefyll:
1. Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann. (Du kan også bruke andre typer gelé her, ikke vær redd for å eksperimentere litt.) Avkjøl.
2. Pisk fløten stiv.
3. Pisk så rømme, ost, melis og vaniljesukker til en smidig masse, visp blandingen godt slik at det ikke blir «osteklumper» i kremen.
4. Blandes så dette med den piskede kremen. Tilsett den avkjølte sitrongeléen og pisk videre til alt er blandet.
5. Fromasjen tømmes oppå den stivnede geléen i formen. Sett formen inn i kjøleskap til fromasjen er stiv.
Kjeksbunn
Tøm kjeksmassen over den stivnede fromasjen og stryk den utover kaken med en spatula eller stekespade. (Dette blir bunnen når kaken hvelves.)
Når kaken skal hvelves over på fat, dyppes formen først et øyeblikk i varmt vann. Legg et fat oppå formen og vipp fat og form rundt. Løft formen forsiktig av, og mønsteret i formen vil gi en flott overflate på kaken.

GULROTKAKE


 
Ingredienser:

50-100 g
hakkede valnøttkjerner
2-3 dl
gulrøtter
2 dl
solsikkeolje
3 dl
sukker
3
egg
3,5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
natron
1/2 ts
salt
1 ts
kanel



Glasur:
200 g
philadelphiaost
3/4 dl
siktet melis
2 ss
presset sitron

Fremgangsmåte:

1. Smør en rund kakeform, ca 22 cm i diameter.
2. Grovhakk valnøttkjerner. Hvis du gjør det i en foodprocessor trenger du ikke skylle bollen før du river gulrøttene.
3. Visp sammen olje og sukker og rør deretter i ett egg om gangen. Ha i nøttene og de revne gulrøttene. Rør om så alt blander seg.
4. Bland hvetemel med både bakepulver og natron, salt og kanel.
5. Vend dette i røren, og hell røren i kakeform. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 50 minutter.
6. Avkjøl. Smør på glasur.

♥ Hege ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar