liker

fredag 15. august 2014

Deilig sjokoladekake..

 
Fikk smake denne kaken hos naboen i sommer
og måtte jo selvfølgelig spørre etter oppskriften..
..og om dere har lyst på en skikkelig kaloribombe
så kommer oppskriften her.
Bakte den i Aron sin bursdag og den falt virkelig i smak.
 
Vintage Chocolate Cake
 
170 g usaltet smør
400 g brunt sukker
1 vaniljestang (frøene)
3 store egg (romtemperert)
230 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ¼ ts natron
70 g 100 % kakaopulver
3 ¾ dl kremfløte (romtemperert)
4 ss majones
2 ts kaffeekstrakt eller sterk kaffe
 
Forvarm stekeovnen til 180 ˚C.
Bruk 2 x 20 cm runde former.
Du kan også bruke en form som er 23 eller 26 cm,
men da blir kaken en anelse lavere.
Sett fram alt du trenger,
sett smør i romtemperatur en time før.
Bland smør, brunt sukker og frøene fra en vaniljestang
i en mikserbolle til det er helt fluffy, ca. 5 minutter.
 
Tilsett ett egg om gangen.
Miks i ett minutt etter hvert egg.
Sikt hvetemel, bakepulver, natron 
og kakaopulver i en bolle minst to ganger.
Tilsett melblanding og kremfløte i røren.
Kjør på lav hastighet til alt er godt blandet.
Ta bollen fra mikseren og vend inn majones
og kaffeekstrakt eller sterk kaffe med en
slikkepott til det er godt blandet.
Smør bakeformer med matfett, dryss over litt mel.
Fordel røren i to kakeformer.
Jeg veier røren så det blir like mye i hver,
ca. 600 gram i hver form.
Stek i ca. 30 minutter.
Ikke stek dem for lenge, de skal være litt myke.
Avkjøl kakenbunnene i minst 2 timer.
 
Dark Chocolate Cheese Frosting
 
400 g sjokolade
350 g smør, romtemperert
100 g melis
25 g kakaopulver
½ dl kokende varmt vann
1 pk philadelphiaost med Freia-sjokolade, romtemperert
 
Smelt sjokoladen.
Avkjøl helt og sett det til side så lenge.
Miks smør og melis helt fluffy.
Bland kakaopulver og vann.
Tilsett avkjølt sjokolade, kakaoblanding og philadelphiaost.
Tilsett litt kaffe for mokkasmak.
Miks det raskt fluffy.
Vil du heller ha en deilig karamellsmak på frostingen,
kan du tilsette 2 ss Hapå.
 
Nyyyyyyyt...
 
-Hege-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar